ΓΙΑΤΙ Η ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΒΕΛΟΝΙΕΣ;

ΓΙΑΤΙ Η ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΒΕΛΟΝΙΕΣ ;Οι αιτίες που μια ραπτομηχανή αφήνει βελονιές είναι πολλές! Συνεπώς για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πρέπει σίγουρα για αρχή να εφαρμόσουμε τα εξής βήματα:

1.Αλλάξτε βελόνα. Σύμφωνα με τα εργοστάσια κατασκευής ραπτομηχανών η βελόνα πρέπει να αλλάζει ανά οχτώ ώρες λειτουργίας. 
Εαν έχετε αλλάξει πρόσφατα βελόνα βεβαιωθείτε οτι η βελόνα σας δεν είναι στραβή ή έχει ατέλειες.

Tip για έλεγχο της βελόνας: Πάρτε ένα παλιό καλσόν ή ευαίσθητο ύφασμα και περάστε την απο μέσα. Η σωστή βελόνα δεν θα πρέπει να σκαλώνει πουθενά!

2.Βεβαιωθείτε ότι η κλωστή γύρω από το μασούρι έχει τυλιχτεί σωστά. Ποτέ μη τυλίγεται με το χέρι τη κλωστή γιατί δημιουργεί προβλήματα στο ξετύλιγμα και φυσικά στη ραφή της ραπτομηχανής μας!


3.Ελέγξτε από την αρχή τα περάσματα της κλωστής σας. Αν δεν είστε σίγουροι μπορείτε να συμβουλευτείτε το manual της ραπτομηχανής σας. Πριν τοποθετείσετε την κλωστή στη βελόνα...τραβήξτε την ελαφρώς με το χέρι...θα πρέπει να ¨ρέει¨ ομαλά.4.Ένταση της κλωστής. Προσπαθήστε η ένταση της κλωστής σας να είναι περίπου στη μέση. Ρυθμίστε τον ειδικό μοχλό και ξαναδοκιμάστε να ράψετε.5. Έαν η  ραπτομηχανή σας έχει μοχλό ρύθμισης πίεσης ποδιού πάνω στο υλικό σας προσέξτε να μην είναι ούτε πολύ χαλαρή η πίεση , αλλά ούτε και πολύ έντονη. Θέλουμε το πανί μας να κινείται απρόσκοπτα σε σχέση με το ποδαράκι.6. Ελέγξτε την καθαριότητα των δοντιών και της σαΐτας της ραπτομηχανής. Μπορεί να υπάρχει κάποιο κομμάτι κλωστής ή υπολείμματα που εμποδίζουν την σωστή λειτουργία της ραπτομηχανής μας!7.Πειραματιστείτε σε διαφορετικά υφάσματα και με διαφορετικές βελονιές και παρατηρήστε αν το κάνει σε όλα τα υφάσματα ή σε κάποιο συγκεκριμένο υλικό. Αν το κάνει σε κάποιο συγκεκριμένο μπορεί να θέλει κάποια ρύθμιση η ένταση της κλωστής  ή το βιδάκι στην σαΐτα κλπΑν το πρόβλημα σας δε λυθεί μπορείτε να τη φέρετε στο κατάστημά μας για έναν ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο!

ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ
2105761100-2105713071
raptkarv@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.