ΠΩΣ ΝΑ ΓΑΖΩΣΩ ΜΕ ΤΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΙΟ ΓΑΖΙ;

Πόσοι απο εμάς δεν έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές να κρατήσουμε το γαζί μας στην ίδια ευθεία - Και όμως πάντα βγάζοντας το ύφασμα μας από τη ραπτομηχανή..παρατηρούμε οτι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς  έτσι!

Γενικά:
-Μην κοιτάτε τη βελόνα - δεν θα σας βοηθήσει να ράψετε ευθεία
-Πατήστε το πετάλ σας με χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα για να μπορέσετε να κοντρολάρετε καλύτερα τις κινήσεις σας
-Φροντίστε το ύφασμά σας να έρχεται αβίαστα προς τη ραπτομηχανή σας.

5 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

ΒΗΜΑ 1ο
Στις σχολές ραπτικής η βασική συμβουλή που δίνουν σε όλους τους αρχάριους φίλους μας είναι να παρατηρούν κατά τη ραφή τις διαγραμμίσεις της πλάκας - εφόσον φυσικά έχει.
Πάνω στις διαγραμμίσεις θα δεις κάποια νουμεράκια.Τα συγκεκριμένα είναι ίντσες και σε βοηθάνε να υπολογίζεις την απόσταση της ραφής από την άκρη του υφάσματος.

Υπολογιστικά η 1 ίνστα είναι 2,54εκατοστά 

ΒΗΜΑ 2ο
Λαστιχάκι χοντρό ή αυτοκόλλητη ταινία.Μπορείς να κολλήσεις στο πλατό της ραπτομηχανής σου ένα κομμάτι ταινία ή να βάλεις ένα λαστιχάκι  και με βάση την αριστερή  άκρη της/του να προσπαθήσεις να ακολουθήσεις την ευθεία!ΒΗΜΑ 3ο
Μαγνητικός οδηγός. Για τους περισσότερους είναι η καλύτερη και πιο εύκολη λύση αφού ο ίδιος ο μαγνητικός οδηγός διατηρεί στη σωστή θέση το ύφασμά μας για να παραμείνει και το γαζί μας στην ίδια ευθεία!


ΒΗΜΑ 4ο
Ποδαραράκια οδηγοί. Πολλές φορές δεν μας ενδιαφέρει να είναι μόνο σε απόλυτη ευθεία το γαζί μας -αλλά και να είναι παράλληλο ή κάθετο με άλλα γαζιά. Σε αυτό το σημείο έρχονται τα ειδικά ποδαράκια που μπορούν να μας λύσουν τα χέρια (οι φίλες και οι φίλοι που ασχολούνται με Patchwork θα καταλάβουν ακόμα περισσότερο)

Α. ΠΟΔΙ ΚΙΝΗΤΟΣ ΧΑΡΑΚΑΣ SINGER


Β. ΠΟΔΙ  ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΟΔΗΓΟΓ. ΠΟΔΙ 1/4' H' WALKING FOOT ME ΠΛΑΙΝΟ ΟΔΗΓΟ


ΒΗΜΑ 5ο
Αν θες να ράψεις πάνω σε μια υπάρχουσα ραφή για ενίσχυση ή για ένωση τότε το ιδανικό εργαλείο για να μη φύγεις ούτε χιλιοστό είναι το ποδαράκι ένωσης με μεγάλο οδηγό. Τοποθετείς το μπροστινό οδηγό πάνω στην υπάρχουσα ραφή και με βάση αυτόν (προσπαθείς πάντα να είναι πάνω στο κανάλι της παλαιάς ραφής) κάνεις το νέο σου γαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.