1η ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Για να διαπιστώσεις αν η βελόνα είναι κατάλληλη για τη κλωστή που θες να χρησιμοποιήσεις τότε ένας εύκολος τρόπος είναι να βγάλεις τη βελόνα από τη ραπτομηχανή σου , να την περάσεις στη βελόνα και να παρατηρήσεις εαν η κλωστή ρέει απρόσκοπτα μέσα από την οπή της βελόνας!
2η ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Όταν θες να περάσεις την πάνω κλωστή πρέπει ΠΑΝΤΑ το πόδι της ραπτομηχανής σου να είναι σηκωμένο. Μόνο όταν το πόδι της ραπτομηχανής είναι ανεβασμένομόνο τότε το ρολόι (εντατήρας) της κλωστής είναι σε θέση να ρυθμίσει σωστά την ένταση της κλωστής!
Παρατηρούμε την πλάκα ραφής για ίσια γαζιά και όχι τη βελόνα. Η πλάκα διαθέτει διαγραμμίσεις με συγκεκριμένες αποστάσεις όπου βάσει αυτών μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε ίσια γαζιά!
4η ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Αν θες να ράβεις δύσκολα υλικά: γλιστερά , χοντρά υφάσματα , με δύσκολες υφές όπως δέρμα, δερματίνη , βελούδο τότε θα πρέπει να εξοπλίσεις τη ραπτομηχανή σου με ένα Walking Foot. Το walking foot έχει τη δυνατότητα να 2 πλασιάζει το "τράβηγμα" της ραπτομηχανής με αποτέλεσμα να μην αφήνει βελονιές , να μην ταλαιπωρείται το μοτέρ , να μην κόβετε η κλωστή και φυσικά να βελτιώνεται η εμφάνιση και η αντοχή του γαζιού μας!
5η ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Όταν θες να ξεκινήσεις τη ραφή ενός σχετικά χοντρού υλικού ή ενός υλικού σε πολλαπλές στρώσεις τότε θα βοηθήσεις πολί τη ραπτομηχανή σου εαν τοποθετήσεις στο πίσω μέρος του ποδιού ένα κομμάτι ύφασμα ώστε να το ανασηκώσεις και να το φέρεις έτσι στο ίδιο ύψος με το υλικό ραφής.Έτσι και δεν θα πατινάρει η ραπτομηχανή στο ξεκίνημα και δεν θα κόψει κλωστή , αλλά και θα βγει πιο ομαλό το αρχικό γαζί!
ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΗΚΑ ΟΛΛΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή