ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ;


Πόσες φορές δεν έχεις επιχειρήσει να ράψεις ελαστικά υφάσματα και έχεις πρόβλημα με την κλωστή ή η ραπτομηχανή σου σού αφήνει βελονιές ή το ελαστικό σου σουρώνει "άσχημα";

Διάβασε τα παρακάτω βήματα και βρες τη λύση!

ΒΗΜΑ 1ο
Όταν ράβουμε ελαστικά υφάσματα είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε πολυεστερική κλωστή και όχι βαμβακερή διότι η πρώτη είναι πολύ πιο ελαστική και για αυτό το λόγο προσαρμόζεται καλύτερα πάνω στο ύφασμά μας και ΔΕΝ σπάει.


ΒΗΜΑ 2ο
Όταν ράβουμε ελαστικά υφάσματα προτιμάμε το μήκος του γαζιού μας να είναι μεσαίο προς μεγάλο προκειμένου το γαζί μας να προσαρμόζεται στην ελαστικότητα του υφάσματος. Εαν η ραπτομηχανή μας έχει ελαστικές ραφές χρησιμοποιούμε μια από αυτές -εάν δεν έχει  τότε χρησιμοποιούμε μεσαίο προς φαρδύ ΖΙΚ -ΖΑΚ.

ΒΗΜΑ 3ο
Όταν ράβουμε ελαστικά υφάσματα πρέπει να τοποθετούμε στη ραπτομηχανή μας βελόνα JERSEY ή STRETCH καλής ποιότητας με μύτη μπίλια. Η συγκεκριμένη βελόνα δεν "σπάει" την ίνα του ελαστικού υφάσματος αλλά την "σπρώχνει" για να περάσει η κλωστή και να γίνει η ραφή.


ΒΗΜΑ 4ο
Όταν ράβουμε ελαστικά υφάσματα και η ραπτομηχανή μας δεν έχει ελαστικές ραφές ένα κόλπο είναι να τοποθετήσουμε δίδυμη βελόνα η οποία προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ελαστικότητα στη ραφή από οτι η μονή βελόνα!

ΒΗΜΑ 5ο
Όταν ράβουμε ελαστικά υφάσματα ιδανική ραφή είναι η παρακάτω -εαν φυσικά την έχει η ραπτομηχανή μας!


ΒΗΜΑ 6ο
Όταν ράβουμε ελαστικά υφάσματα ιδανικό είναι το πόδι τεφλόν το οποίο βοηθάει τη ραπτομηχανή να γλιστράει και να προχωράει καλύτερα πάνω στο ύφασμά μας!
ΒΗΜΑ 7ο
Όταν ράβουμε ελαστικά υφάσματα βοηθάει πολύ -για να μένει στητό το ελαστικό ύφασμα- να τραβάμε ελαφρώς τις άκρες της κλωστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.