ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΡΑΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΣΟΥ;... ΒΡΕΣ ΤΗ ΛΥΣΗ!

Οι βασικές προυποθέσεις για να ράψουμε επιτυχώς ελαστικά υφάσματα χωρίς προβλήματα -π.χ κόψιμο της κλωστής και να αφήνει βελονιές η ραπτομηχανή μας - είναι οι παρακάτω:

Αρχικά κατανόησε την ελαστικότητα του υφάσματός σου.Εντόπισε δηλαδή ως προς ποια κατεύθυνση έχει τη μεγαλύτερη ελαστικότητα. Τα σημεία που έχουν τη μεγαλύτερη ελαστικότητα θα είναι αυτά που κατά πλάτος θα αγκαλιάζουν το σώμα προκειμένου να έχει το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα!

Για να αντιληφθείς την ελαστικότητα του υφάσματος υπάρχει ειδικός πίνακας .Κόβουμε ένα κομάτι ύφασμα 10cm x10cm το τοποθετούμε στο 0. Το τραβάμε όσο πιο πολύ μπορούμε και παρατηρούμε σε τι ποσοστό παραμόρφωσης φτάνει.Επίσης, όταν το αφήσουμε παρατηρούμε αν η δεξιά άκρη φτάσει στην αρχική της θέση ή υπάρχει παραμόρφωση.
Βάσει αυτών των στοιχείων μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο θα κόψουμε τα υφάσματά μας και τι περιθώρια ραφής θα αφήσουμε!
-------------------------------------------------
1.Να έχεις πλύνει και στεγνώσει  το ελαστικό ύφασμά σου προκειμένου να έχει την τελική του μορφή. 

2.Ειδική βελόνα για ελαστικά. Η οποία διαθέτει μύτη μπίλια που δεν τραυματίζει τις ίνες του ελαστικού μας! Καλής ποιότητας βελόνα η οποία δεν θα λυγίζει η σπάει κατά τη ραφή μας!

3. Πολυεστερική κλωστή και όχι βαμβακερή.

4.Χρησιμοποίησε βελονιά στη ραπτομηχανή σου που να προσαρμόζεται στην ελαστικότητα του πανιού σου!

5.Αν χρειαστεί να κόψεις το ύφασμα σου πρέπει να γνωρίζεις οτι δεν πρέπει κατά την κοπή να το τεντώνεις -Πρέπει να βρίσκεται στην αρχική του μορφή ώστε να μην υπάρχει παραμόρφωση. Για την κοπή ελαστικών υφασμάτων προτείνουμε ροδέλα κοπής και τάπητα και όχι ψαλίδι γιατί μας βοηθάνε πιο πολύ στη διαχείρισή του!

6.Αν το ελαστικό ύφασμα σου έχει άκρες που έχουν την τάση να μαζεύουν και να γίνονται σαν μπούκλα τότε μπορείς να βρεις στην αγορά ειδικό σπρέι αντιστατικό ώστε να κρατάσει το ύφασμά σου κατά την εργασία όσο το δυνατόν πιο σταθερό.


ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΡΑΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ;

1.Zικ-ζακ όπως φαίνεται η ραφήτης κάτω φωτογραφίας. Το πλάτος και το μήκος του ζικ ζακ θα το προσαρμόσεις ανάλογα της ελαστικότητας του πανιού σου!

2. Ραφή τύπου κοπτοράπτη.Ιδανική για ραφή ελαστικών και καρίκωμα στις άκρες τους.
3. Ραφή αλυσίδα.Ιδανική για ραφή ελαστικών λόγω της ελαστικότητας της , αλλά κυρίως λόγω της τριπλής δύναμης συγκράτης των ελαστικών μας. Είναι η πλέον κατάλληλη ελαστική ραφή για ενώσεις ελαστικών.

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ Η ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ Κ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΒΕΛΟΝΙΕΣ;
Τοποθετείς μια δίδυμη βελόνα με μεσαίο-φαρδύ άνοιγμα. Ρυθμίζεις τη ραπτομηχανή σου σε μεσαίο βήμα και ξεκινάς να γαζώνεις. Από κάτω η μασουρίστρα σου θα κάνει ένα ζικ ζακ το οποίο θα προσφέρει έξτρα ελαστικότητα στο γαζί σου! 





TIP: Για γλιστερά ελαστικά δοκίμασε να τα ράψεις τοποθετώντας από κάτω του , ως σταθεροποιητή , ένα κομμάτη ριζόχαρτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.