ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΠΑΤΡΟΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΣΤΟ

 ΠΑΤΡΟΝ  Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ

 Όταν αγοράζουμε ένα πατρόν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πρέπει  να το προσαρμόσουμε στο δικό μας σώμα. Οι τεχνικές που ακολουθούνται είναι είτε πρώτα να κατασκευαστεί το ρούχο με τις αρχικές διαστάσεις του πατρόν και οι αλλαγές να γίνουν πάνω στο ύφασμα κατευθείαν (προχωρημένη τεχνική) ή να προσαρμόσουμε το πατρόν στα μέτρα μας. Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε και να μάθουμε πως προσαρμόζουμε εύκολα το πατρόν στο δικό μας σωματότυπο.

ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΠΑΤΡΟΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΣΤΟ


Βήμα 1ο: Δοκιμάζουμε το πατρόν πάνω μας και μετράμε την απόσταση που έχει η γραμμή ραφής / γραμμή περιθωρίου από το κέντρο του μπούστου μας (βελάκι στη 1η φωτογραφία).  Αυτή η απόσταση θα είναι τα εκατοστά με βάση τα οποία θα μεγεθύνουμε το πατρόν.

Βήμα 2ο: Αν το πατρόν μας δεν έχει σημάδι που να υποδεικνύει την κορυφή του στήθους μας τότε το τοποθετούμε εμείς. Στη συνέχεια πρέπει να τραβήξουμε τις γραμμές :

ΓΡΑΜΜΗ 1 : Από το σημείο κορυφής στήθους μέχρι το 1/3 της απόστασης της καβαδούρας (μασχάλης). Για να υπολογίσετε εύκολα το 1/3 θα σας βοηθήσει ένας χάρακας καμπυλόριγα ή ένας εύκαμπτος χάρακας.

ΓΡΑΜΜΗ 2 : Από το σημείο κορυφής στήθους μέχρι τη βάση της πλαϊνής πένσας.

ΓΡΑΜΜΗ 3 : Μια κάθετη γραμμή στην ευθεία της κάτω πένσας και κάθετη η γραμμή διπλώματος. Προσοχή να είναι απόλυτα κάθετη!

Βήμα 3ο: Τοποθετούμε κάτω από το χαρτί του πατρόν μας ριζόχαρτο για να μας βοηθήσει να μεγεθύνουμε το πατρόν μας. Κόβουμε ακριβώς όπως φαίνεται. Προσοχή δεν κόβουμε τη γραμμή ραφής της μασχάλης και επίσης στη πένσα – γραμμή δυο δεν κόβουμε μέχρι και το σημείο κορυφή στήθους , αφήνουμε ένα άκοφτο σημείο περίπου 2  εκατοστά.

 


Βήμα 4ο: Με τα δάχτυλα μας προσεκτικά ανοίγουμε το πατρόν μας. Ως προς τη πένσα κάνουμε προσεκτικές κινήσεις όπως δείχνουν τα βελάκια. Ανοίγουμε τόσο το πατρόν ώστε η απόσταση του κεντρικού κενού (οριζόντια βελάκια) να είναι όσο είναι τα εκατοστά που μετρήσαμε αρχικά ότι έχει διαφορά το πατρόν μας από το κεντρικό σημείο του μπούστου μας. Προσοχή ! Φροντίζω η κεντρική γραμμή της κάτω πένσας να είναι παράλληλη με τη γραμμή διπλώματος υφάσματος (αριστερή κόκκινη γραμμή με δεξιά μαύρη).

Βήμα 5ο: Για να προσαρμόσουμε και το μήκος του πατρόν μας κόβουμε τη γραμμή 3 και την κατεβάζουμε προς τα κάτω ώστε να έρθει σε ευθεία με το υπόλοιπο πατρόν. Κάτω από τα κενά που δημιουργούνται θα φαίνεται το ριζόχαρτο που έχουμε τοποθετήσει. Σταθεροποιούμε λοιπόν με καρφίτσες το πατρόν μας και ξεκινάμε με σελοτέιπ να κολλάμε πάνω στο ριζόχαρτο το πατρόν μας.

Βήμα 6ο: Κόβουμε με το ψαλίδι μας περιμετρικά το νέο πατρόν μας , το οποίο περιλαμβάνει πια και τα κομμάτια του ριζόχαρτου που το μεγενθύνουν (απεικονίζονται με ροζ χρώμα στην τελευταία φωτογραφία). Προσοχή! Κολλήστε πολύ καλά τα έξτρα κομμάτια για να μην υπάρχει καμία μετακίνηση και σφάλμα κατά την τελική σας δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.