ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΑΤΡΟΝ

  

ΠΑΤΡΟΝ  ΤΑ  ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ


Όταν ξεκινάμε να βρούμε ένα δωρεάν πατρόν ή ακόμα και να αγοράσουμε, πολλές φορές δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε. Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι να γνωρίσουμε και κατανοήσουμε το σύστημα συμβόλων των πατρόν. Το σύστημα αυτό μας βοηθάει να τοποθετήσουμε σωστά το πατρόν μας πάνω στο ύφασμά μας , στη συνέχεια πως θα το κόβουμε και θα το ράψουμε και φυσικά πιο εξειδικευμένες πληροφορίες όπως που θα τοποθετήσουμε τα κουμπιά μας ή τις τσέπες μας ή που θα στριφώσουμε.

 

Πιο αναλυτικα τα βασικά σημάδια πατρόν…




Γραμμή κοψίματος: Η γραμμή του κοψίματος  όταν είναι αποκλειστικά μια  πάνω στο πατρόν μας είναι μια έντονη , ενιαία γραμμή η οποία σε κάποια πατρόν απεικονίζεται και με ένα ψαλίδι. Τη συναντάμε περιμετρικά στο πατρόν μας εκτός του σημείου διπλώματος . Προσοχή , εάν το πατρόν μας έχει πολλές παράλληλες γραμμές κοψίματος (οι οποίες συμβολίζονται με διακεκομμένες γραμμές διαφορετικών σχηματισμών και συνήθως χρωμάτων) , επιλέγουμε αυτή που αντιστοιχεί στο μέγεθος μας.

Γραμμή περιθωρίου ραφής: Η γραμμή της ραφής ή της ένωσης είναι μια μακριά , διακεκομμένη γραμμή συνήθως σε 1,5εκ απόσταση από τη γραμμή του κοψίματος. Το 1,5 εκατοστά αφορά το περιθώριο ραφής , το οποίο φυσικά μπορεί ανά πατρόν να παρουσιάζει μικρές μεταβολές. Προσοχή , εάν το πατρόν μας έχει πολλές γραμμές κοψίματος μπορεί να μη διαθέτει γραμμή ραφής.

Γραμμή ύφανσης: Είναι μια έντονη , ενιαία γραμμή με δυο βέλη , έκαστο στην κάθε της άκρη. Τοποθετούμε το ύφασμα με τέτοιο τρόπο κάτω από το πατρόν μας ώστε η γραμμή της ύφανσης να είναι παράλληλη με την ούγια. Με αυτό τον τρόπο το ύφασμά μας θα έχει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή στο σώμα μας.

Γραμμή διπλώματος υφάσματος: Είναι μια έντονη γραμμή  όπου τα βέλη κάνουν στροφή προς την εσωτερική τσάκιση του υφάσματος. Προσοχή τοποθετούμε το πατρόν με τη γραμμή του διπλώματος ακριβώς πάνω στο σημείο που διπλώνει το ύφασμά μας.

Γραμμές ρύθμισης πατρόν: Οι γραμμές ρύθμισης βρίσκονται στο πατρόν μας για να μας δώσουν τη δυνατότητα να το μακρύνουμε ή να το κοντύνουμε. Συγκεκριμένα , κόβουμε το πατρόν ακριβώς πάνω στη διπλή γραμμή και εάν θέλουμε να το μακρύνουμε προσθέτουμε όσα εκατοστά θέλουμε με ένα έξτρα χαρτί ανάμεσα . Διαφορετικά  εάν θέλουμε να το κοντύνουμε τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.

Σημάδια προς μεταφορά: Τα συγκεκριμένα σημάδια μας υποδεικνύουν ότι είναι κρίσιμο το σημείο του πατρόν ως προς το ταίριασμα διαφορετικών κομματιών υφάσματος – την κοπή ή τη ραφή.

Σημάδι για ταίριασμα: Το συγκεκριμένο κομμάτι συνήθως συμβολίζεται ως  ρόμβος (μικρές εγκοπές) και το συναντάμε πάνω στη γραμμή του κοψίματος. Είναι κρίσιμο ώστε να γίνει με επιτυχία το ταίριασμα των ενώσεων των κομματιών του υφάσματός μας.

Γραμμή στριφώματος:  Η γραμμή του στριφώματος  είναι πολύ σημαντική γιατί μπορεί να μας βοηθήσει να μακρύνουμε ή κοντύνουμε , ανάλογα με τα μέτρα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.