ΠΑΤΡΟΝ - Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΣΑΣ

  

ΠΑΤΡΟΝ  Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΣΑΣ



Η σημασία της πένσας είναι σπουδαία για την κατασκευή ενός ενδύματος που έχει σωστή εφαρμογή στο σώμα μας! Η πένσα είναι η τεχνική σχεδιασμού μέσω της οποίας ανακατανέμεται η επιφάνεια του υφάσματος εν σχέσει με τις διαστάσεις μας. Συγκεκριμένα , μέσω της πένσας ‘παίρνουμε’ το περίσσιο ύφασμα για να μην εμφανίζονται παραμορφώσεις στο ύφασμα μας. Ιδιαιτέρα όταν θέλουμε να φέρουμε ένα έτοιμο  πατρόν στα μέτρα μας είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος.

Παρατήρηση 1η: Στα πατρόν μας μπορεί να συναντήσουμε πολλών ειδών πένσες όπως: μέσης , λαιμόκοψης , ώμου κλπ. Επίσης , μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε εμείς μια νέα πένσα ή να τροποποιήσουμε μια υπάρχουσα για να φέρουμε το πατρόν ακόμα πιο κοντά στα μέτρα μας! Φυσικά το μήκος και το άνοιγμα της πένσας μας θα καθοριστεί από την ανάγκη για ‘μάζεμα’ του υφάσματος.

Παρατήρηση 2η: Οποιαδήποτε πένσα σχεδιάσουμε στο ύφασμά μας ή μεταφέρουμε σε άλλο σημείο του υφάσματός μας θα πρέπει η κορυφή της να κοιτάει στο κέντρο του στήθους μας. Τα περισσότερα έτοιμα πατρόν υποδυκνύουν το κέντρο του στήθους μας. Ελέγχουμε λοιπόν αν το σημάδι του πατρόν όντως ταυτίζεται με το δικό μας κέντρο στήθους. Αν όχι καλό είναι να βάλουμε το νέο σημάδι μας και να επανασχεδιάσουμε τις πένσες που έχει το πατρόν μας ώστε οι κορυφές τους να ‘κοιτάνε’ το κέντρο του στήθους μας.

 Παρατήρηση 3η: Τέλος , εφόσον έχουμε σχεδιάσει σωστά στο πατρόν μας τη πένσα / πένσες μας τότε θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στη ραφή της. Θα πρέπει να είναι καλοραμμένη , με συγκεκριμένη τεχνική , για να μη ‘σακουλιάζει’ και φαίνεται παραμορφωμένη.

 

Πως μοιάζει λοιπόν στο τελικό ένδυμά μας μια πένσα;




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.