ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΣΟΥ;...ΒΡΕΣ ΤΗ ΛΥΣΗ

 Δεν βλέπεις καλά ...και δυσκολεύεσαι να περάσεις την κλωστή στη βελόνα της ραπτομηχανής σου ; 

Μήπως την ώρα που γαζώνεις προσπαθείς με δυσκολία να διακρίνεις τις λεπτομέρειες στις ραφές σου;

Πάμε λοιπόν παρέα να δούμε τα εργαλεία και τις τεχνικές που μπορούν να σε βοηθήσουν να βλέπεις καλύτερα και πιο ξεκούραστα ..ή ακόμα και να απλοποιήσεις διαδικασίες που απαιτούν πάρα πολύ καλή όραση!


ΒΕΛΟΝΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ

Ιδανικές για όλους εμάς που δεν βλέπουμε για να περάσουμε εύκολα την κλωστή στη βελόνα.

Ξέρουμε...σου ακούγεται περίεργος ο παραπάνω όρος. Οι βελόνες με αυτόματο πέρασμα έχουν μια ειδική σχισμή κοντά στην τρύπα της βελόνας η οποία μας επιτρέπει απλά σέρνοντας την κλωστή κατά μήκος της βελόνας , αυτόματα και χωρίς κόπο να εισάγεται εντός της . Φυσικά , για να λύσουμε κάθε απορία σου , να διευκρινήσουμε οτι η κλωστή μπαίνει μέσα στην οπή της βελόνας , αλλά λόγω της ειδικής κατασκευής της δεν ξαναβγαίνει κατά τη διάρκεια λειτουργίας της ραπτομηχανής. Η συγκεκριμένη είναι κατάλληλη για λεπτά εως μεσαία υφάσματα!

________________________________________________

ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ


Πολλές μοντέρνες ραπτομηχανές διαθέτουν μηχανισμό για αυτόματο πέρασμα κλωστής. Προσοχή , ο μηχανισμός για να δουλέψει σωστά και γρήγορα θα πρέπει να έχουμε μια σχετικά καλή όραση , γιατί απαιτεί να διακρίνουμε το μικρό έλασμα "αρπάγματος" της κλωστής. Σίγουρα , αν χρησιμοποιούμε βελόνες με μικρότερη οπή είναι ιδιαίτερα βοηθητικός. 

________________________________________________

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΕΡΑΣΤΗΡΑΣ ΚΛΩΣΤΗΣ

Ο εξωτερικός περαστήρας είναι μια πολύ καλή λύση για όσες ραπτομηχανές δεν διαθέτουν αυτόματο πέρασμα. Θα τον βρείτε σε πολλές διαφορετικές μορφές. Επίσης , είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και σε κοπτοράπτες και τιγγέλια.

________________________________________________

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ

Ο φωτισμός κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της ραπτομηχανής μας και ραφής είναι ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες ξεκούραστης εργασίας. Απόκτησε λοιπόν ένα μαγνητικό φωτιστικό καλής ποιότητας , το οποίο να μπορείς να το κατευθύνεις προς όποιο σημείο σε δυσκολεύει να διακρίνεις λεπτομέρειες ή αν ράβεις ώρες της ημέρας με λιγότερο φως ή σε μέρη με μειωμένο φωτισμό.  

________________________________________________

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΒΕΛΟΝΩΝ



Ένα πάρα πολύ συχνό πρόβλημα είναι όταν έχουμε μια βελόνα στα χέρια μας να μην μπορούμε να διακρίνουμε το νούμερο της , αρα και για ποια πάχη και είδη υφασμάτων είναι κατάλληλη. Η πρώτη επιλογή είναι ένας μεγεθυντικός φακός , η δεύτερη και πιο εύκολη είναι όταν αγοράσουμε τη συσκευασία μας , η οποία αναγράφει εξωτερικά το νούμερο , να φτιάξουμε έναν κατάλογο με χρώματα και να βάψουμε τα κοτσάνια τους / κορμό τους με μανό.

 Για παράδειγμα να ορίσουμε με κόκκινο χρώμα τις βελόνες με Nm80/12  , με μωβ τις βελόνες Nm90/14 κλπ

______________________________________________

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΟΡΑΣΗΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ


Σε κρυφά σημεία των κοπτοραπτών ή σε σημεία που θέλουμε να εστιάσουμε την όρασή μας , ένα super κόλπο είναι να βάλουμε στο φόντο της οπτικής μας ένα λευκό κομμάτι χαρτί. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε το βλέμμα μας να συγκεντρωθεί στο σημείο που θέλουμε και  να συγκρατηθεί το εμπρόσθιο φως. Δοκίμασέ το και θα δεις διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.