ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΑΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ;

 Πολύ συχνά μας ρωτάτε πως μπορείτε να φτιάξετε μαγιό με την οικιακή ραπτομηχανή σας;

Το πρώτο μέλημά σας είναι να προμηθευτείτε πολύ καλής ποιότητας ύφασμα για μαγιό , καθώς και λάστιχο (αν τοποθετήσετε) και φυσικά πολυεστερική ή nylon κλωστή,  ακόμα και ελάνκα κλωστή αν χρησιμοποιήσουμε κοπτοράπτη ή τιγγέλι.


Προτεινόμενα υφάσματα είναι: 

Η πιο διαδεδομένη όλων , ελαστική λύκρα , η οποία συνήθως αποτελείται  από πολυεστέρα και ελαστίνη. Μπορείτε να επιλέξετε λύκρα λαμέ , λύκρα εμπριμέ , ανάλογα με το γούστο σας.

Επίσης , μπορείτε να αναζητήσετε στην αγορά ύφασμα που εμπεριέχει spandex. Το ύφασμα spandex μπορεί να τεντωθεί έως και 5 έως 8 φορές φορές. Βέβαια, τα υφάσματα spandex δεν μπορούν να παράγουν ύφανση διότι πρέπει να αναμειχθούν με άλλα  (όπως το ύφασμα Lycra ). 


Εναλλακτικά υφάσματα είναι:

Microfiber

Οι μικροϊνες είναι ένα ευχάριστο, μεταξωτό ύφασμα. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η εξαιρετική αναπνοή. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι η ευθραυστότητα και η απώλεια της μορφής με την πάροδο του χρόνου. Συνεπώς , προσοχή γιατί αν φτιάξετε μαγιό από αυτό το υλικό μπορεί να ξεχειλώσει εύκολα.


Πολυαμίδιο

Το πολυαμίδιο χρησιμοποιείται για  κομψά ρούχα, καθώς έχει λαμπερή εμφάνιση. Πολλοί  σχεδιαστές όμως  το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν  και κομψά μαγιό μεγαλύτερης πολυτέλειας Αυτό το συνθετικό ύφασμα διορθώνει και σφίγγει καλά το σχήμα. Επιπλέον, τα προϊόντα που κατασκευάζονται από πολυαμίδιο δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο, στεγνώνουν γρήγορα, είναι πρακτικά φορητά.


Πολυεστέρας

Ένα από τα πιο δημοφιλή  υλικά  στην κατασκευή μαγιό είναι ο πολυεστέρας. Άρχισε να χρησιμοποιείται στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως θεωρείται ο «βετεράνος» μεταξύ άλλων τύπων υφασμάτων. Το κύριο πλεονέκτημα του είναι η μεγάλη  ανθεκτικότητα , καθώς και η αντοχή στο   ξεθώριασμα στον ήλιο. 

Βελόνες

Επιλέγουμε βελόνες jersey , stretch ή ακόμα και δίδυμη για δίγαζο το οποίο είναι μια από τις πιο ελαστικές ραφές. Προσοχή μην ράψετε μαγιό με βελόνα universal / γενικής χρήσης , γιατί θα καταστρέψετε την ύφανσή του!



Πόδι ραφής

Ποδαράκι μπορείτε να τοποθετήσετε είτε το ειδικό ποδαράκι για πολύ ελαστικά ή το Walking Foot που είναι  επίσης ιδανικό.




Ραφή/Γαζί

Στη φορητή ραπτομηχανή μας επιλέγουμε είτε ίσιο γαζί με δίδυμη βελόνα , είτε ελαστική ραφή με το ποδαράκι για πολύ ελαστικά υφάσματα.

Συγκεκριμένα , αν η ραπτομηχανή μας κάνει μόνο ίσιο γαζί και ζικ ζακ τότε βάζουμε το ποδαράκι για πολύ ελαστικά και στενό προς μεσαίο ζικ ζακ (ραφή στην πάνω σειρά Β).

Αν η ραπτομηχανή μας  έχει λιγότερες ραφές ,  τότε ιδανική είναι η C  (ραφή στην πάνω σειρά ). Δηλαδή το ζικ ζακ με τα κενά στην πλέξη του.

Αν έχει ειδικό πάνελ S1/S2 τότε επιλέγουμε ραφές όπως η Β (στην κάτω σειρά) η οποία είναι πολύ ισχυρή , αλλά και ελαστική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.