ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΙΦΟΝ /ΜΟΥΣΕΛΙΝΑ



 1.Τοποθέτησε ΡΙΖΟΧΑΡΤΟ ή ΕΙΔΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΑΤΡΟΝ

Το ριζόχαρτο είναι ιδανική λύση τόσο για την κοπή όσο και για τη ραφή του σιφόν. Σταθεροποιεί το υλικό και μειώνει τη "γλιστερή" συμπεριφορά του.


2.Βαρίδια και όχι καρφίτσες κατά την κόπη 

Τα βαρίδια θα κρατήσουν το ύφασμα σταθερό σε αντίθεση με τις καρφίτσες οι οποίες δεν έχουν την ικανότητα να το κρατήσουν με ακρίβεια στη σωστή θέση και φυσικά θα αφήσουν και μικρές τρυπούλες. Αν όμως οπωσδήποτε πρέπει να καρφιτσώσεις για δικιά σου διευκόλυνση τότε τοποθέτησε πολύ λεπτές καρφίτσες , οι οποίες κατά προτίμηση να μένουν εντός του περιθωρίου ραφής.  


3.Κόψε μια στρώση τη φορά 

Το σιφόν λόγω της γλιστερής συμπεριφοράς του είναι σχεδόν αδύνατό να κοπεί με απόλυτη ακρίβεια σε πολλές στρώσεις και σίγουρα ακόμα και αν το καταφέρουμε θα ταλαιπωρηθούμε πολύ. Ιδανικά το σιφόν θα πρέπει να κόβεται σε μια στρώση. Πολλές στρώσεις υπάρχει ο κίνδυνος να γλιστράνε μεταξύ τους και να γίνουν λάθη κοπής και φυσικά αργότερα ραφής. 


4.Δοκίμασε στα πατρόν από σιφόν να ΤΡΥΠΩΣΕΙΣ.

Το ΤΡΥΠΩΜΑ είναι ιδανική λύση σε δύσκολα πατρόν, από σιφόν, να εξασφαλίσεις τα σημάδια από τις πένσες , κουμπότρυπες , εγκοπές κ.α χωρίς φυσικά να τραυματίσεις το υλικό σου. Δοκίμασε λοιπόν μια βαμβακερή κλωστή καλής ποιότητας αποκλειστικά για τρύπωμα και με μεγάλες μακροβελονιές ράψε με το χέρι κατα μήκος των γραμμών κοπής του πατρόν σου. 


5.Ρύθμισε τη ραπτομηχανή σου

Τοποθέτησε μια καινούργια , λεπτή βελόνα και αν έχεις πλάκα ραφής για λεπτά υφάσματα τοποθέτησέ την πάνω από τα δοντάκια της ραπτομηχανής σου . Διαφορετικά τοποθέτησε κάτω από το ύφασμά σου ριζόχαρτο. Προτίμησε ίσιο γαζί ή ζικ ζακ και όχι περίπλοκα σχέδια. Επίσης τα γαζιά σου να μην έχουν μεγάλο μήκος και πλάτος.



6.Απέφυγε το στερέωμα 

Τα συγκεκριμένα υφάσματα είναι πολύ ευαίσθητα οπότε απέφυγε όσο περισσότερο μπορείς το στερέωμα.Επίσης κατά την έναρξη της ραφής θυμίσου να κρατάς καλά τεντωμένες ,στο πίσω μέρος της ραπτομηχανής ,τις ουρές των κλωστών. 



7.Σωστή επιλογής επένδυσης

Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις επένδυση τότε μια ιδανική επιλογή για το σιφόν είναι η μεταξένια οργάντζα , επειδή είναι δυνατή και θα προσφέρει στο σιφόν και τη σταθερότητα που του λείπει. 


8.Παρατήρησε τη συμπεριφορά του κατά τη ραφή

Προσοχή μην τραβάς και μη τεντώνεις καθόλου το σιφόν κατά τη ραφή. Αν παρατηρήσεις ένα μικρό περίεργο τέντωμα στα γαζιά σου , τότε πάρε το σίδερο στον ατμό και στο τέλος του γαζώματος πέρασε το από πάνω έτσι ώστε να μαζέψει ελαφρώς το ύφασμα και να στρώσει καλύτερα το γαζί. Φυσικά έλεγξε τις προδιαγραφές σιδερώματος του σιφόν σου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.