ΕΧΕΙΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ; 5 SUPER ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ!!





1.Όταν ξεκινάς να ράβεις πρέπει ο οδηγός της κλωστής που φαίνεται στη φωτογραφία να είναι στο ανώτατο σημείο! Αν δεν το τσεκάρεις ένα πιθανό πρόβλημα είναι να ξεπερνίεται στο ξεκίνημα η κλωστή από τη βελόνα!




2.Όταν  θες να κάνεις μια στροφή ή να συνεχίσεις σε καμπύλη τη ραφή σου τότε για να μπορέσεις να συνεχίσεις στην ίδια γραμμή άσε τη βελόνα κάτω (μέσα στο ύφασμα) και απλά σήκωσε το πόδι και γύρνα το ύφασμά σου στο σημείο που θες! Αυτή η τεχνική λέγεται Pivoting. 
ΠΡΟΣΟΧΗ-1: Απλά γυρνάς το ύφασμα ομαλά , μη ξεχαστείς και προσπαθήσεις να το τραβήξεις γιατί πιθανών θα σπάσει η βελόνα!

ΠΡΟΣΟΧΗ-2: Ποτέ μην κάνεις pivoting και ταυτόχρονα αλλάζεις σχέδιο στη ραπτομηχανή σου! Ταλαιπωρείται τόσο η βελόνα όσο και η ραπτομηχανή σου!




3.Πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο κατά τη ραφή μας είναι η βελόνα μας. Πρέπει  να χρησιμοποιούμε το σωστό τύπο βελόνας (ανάλογα το υλικό του υφάσματός μας) και το σωστό νούμερο (ανάλογα με το πάχος του υλικού μας) αλλά κυρίως να ελέγχουμε οτι η βελόνα μας είναι 100% άφθαρτη! 

Ένα κόλπο είναι περάστε την μέσα από ένα καλσόν και αν δείτε οτι σκαλώνει έστω και λίγο στις ίνες του τότε σημαίνει οτι δεν είναι άφθαρτη! Επίσης παρατηρήστε την να μην είναι στραβή!





4.Εξίσου σημαντικό είναι να προσέξουμε τόσο την ποιότητα της κλωστής μας όσο και να μην χρησιμοποιούμε άλλο τύπο κλωστής στο μασουράκι από οτι είναι η πάνω κλωστής μας. Επειδή η ραφή στηρίζεται στην ισορροπία κλωστών της ραπτομηχανής , χρησιμοποιόντας άλλο νήμα διαταράσουμε τη συγκεκριμένη ισορροπία με αποτέλεσμα μπορείς να κόβεται η κλωστή , να κάνει κόμπους πάνω στο ύφασμά μας και γενικότερα το γαζί μας να μην είναι "στρωτό"



5.Στο ξεκίνημα της ραφής , ειδικά αν ράβεις λεπτά και γλιστερά υφάσματα, κράτα τις άκρες των δυο κλωστών μέχρι να κάνει τις πρώτες βελονιές. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το ύφασμα να κρατηθεί "στητό" και να μην ζαρώσει , αλλά και στο να γίνει πιο ομαλό το γαζί μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.