5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΡΑΨΙΜΟ ΣΤΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ


1η ΣΥΜΒΟΥΛΗ 
Για να διαπιστώσεις αν η βελόνα είναι κατάλληλη για τη κλωστή που θες να χρησιμοποιήσεις τότε ένας εύκολος τρόπος είναι να  βγάλεις τη βελόνα από τη ραπτομηχανή σου , να την περάσεις στη βελόνα και να παρατηρήσεις εαν η κλωστή ρέει απρόσκοπτα μέσα από την οπή της βελόνας!

2η ΣΥΜΒΟΥΛΗ 
Όταν θες να περάσεις την πάνω κλωστή πρέπει ΠΑΝΤΑ το πόδι της ραπτομηχανής σου να είναι σηκωμένο. Μόνο όταν το πόδι της ραπτομηχανής είναι ανεβασμένομόνο τότε το ρολόι (εντατήρας) της κλωστής είναι σε θέση να ρυθμίσει σωστά την ένταση της κλωστής!


Παρατηρούμε την πλάκα ραφής για ίσια γαζιά και όχι τη βελόνα. Η πλάκα διαθέτει διαγραμμίσεις με συγκεκριμένες αποστάσεις όπου βάσει αυτών μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε ίσια γαζιά! 


4η ΣΥΜΒΟΥΛΗ 
Αν θες να ράβεις δύσκολα υλικά: γλιστερά , χοντρά υφάσματα , με δύσκολες υφές όπως δέρμα, δερματίνη , βελούδο τότε θα πρέπει να εξοπλίσεις τη ραπτομηχανή σου με ένα Walking Foot. Το walking foot έχει τη δυνατότητα να 2 πλασιάζει το "τράβηγμα" της ραπτομηχανής με αποτέλεσμα να μην αφήνει βελονιές , να μην ταλαιπωρείται το μοτέρ , να μην κόβετε η κλωστή και φυσικά να βελτιώνεται η εμφάνιση και η αντοχή του γαζιού μας!


5η ΣΥΜΒΟΥΛΗ 
Όταν θες να ξεκινήσεις τη ραφή ενός σχετικά χοντρού υλικού ή ενός υλικού σε πολλαπλές στρώσεις τότε θα βοηθήσεις πολί τη ραπτομηχανή σου εαν τοποθετήσεις στο πίσω μέρος του ποδιού ένα κομμάτι ύφασμα ώστε να το ανασηκώσεις και να το φέρεις έτσι στο ίδιο ύψος με το υλικό ραφής.Έτσι και δεν θα πατινάρει η ραπτομηχανή στο ξεκίνημα και δεν θα κόψει κλωστή , αλλά και θα βγει πιο ομαλό το αρχικό γαζί!

1 σχόλιο:

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.