ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΣΟΥ; ....ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

 Όλοι έχουμε βιώσει εκείνες τις στιγμές που έχουμε τη μεγαλύτερη έμπνευση και δημιουργικότητα ..και ξαφνικά η ραπτομηχανή μας έχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ! 

Ποιές είναι λοιπόν οι πρώτες βοήθειες που μπορούμε να τις δώσουμε και ποια τα μέτρα πρόληψης για να μην ξαναπάθουμε το ίδιο πρόβλημa;


Η ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΒΕΛΟΝΙΕΣ
1. Άλλαξε βελόνα διότι η παλιά σου μπορεί να είναι στραβή ή να έχει υποστεί φθορά από χρήση ή λάθος τοποθέτηση!
2.Ξαναπέρνα την κλωστή από την αρχή.Πρόσεξε να μην παραλάπεις κανένα πέρασμα!
3. Δώσε σημασία στην ποιότητα της κλωστής και της βελόνας σου!
4. Εάν η ραπτομηχανή σου έχει ρυθμιστή πίεσης ποδιού και ράβεις χοντρό ύφασμα , τότε μείωσε την πίεση!
*** Αν στο κάνει μόνο σε συγκεκριμένα υφάσματα τότε πιθανών να πρέπει να προμηθευτείς συγκεκριμένα αξεσουάρ που θα βοηθήσουν τη ραπτομηχανή σου (Για περισσότερες πληροφορίες κάλεσέ μας στο 2105761100 -2105713071 καθημερινά 9.00-2.30 )


ΟΙ ΒΕΛΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΕΣ
1. Καταρχάς κάνε όλα τα παραπάνω
2. Κατά τη ραφή θα πρέπει να βοηθάς τη ραπτομηχανή στο να "τραβάει" το ύφασμα , αλλά μην κάνεις  απότομες κινήσεις.
3.Πρόσεξε τον τύπο κλωστής και βελόνας σε σχέση με το ύφασμά που ράβεις (πάχος , ελαστικότητα κτλ). Μπορείς να μας καλέσεις  στο 2105761100 -2105713071 αναφέροντάς μας το ύφασμα που ράβεις  για να σου προτείνουμε το σωστό τύπο βελόνας!


ΣΠΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΠΑΝΩ ΚΛΩΣΤΗ
1. Ξαναπεράστε την κλωστή από την αρχή! Προσέξτε να μην παραλείψεις κανένα πέρασμα. Κατά το πέρασμα το πόδι της ραπτομηχανής σου πρέπει να έιναι σηκωμένο και η βελόνα στο ανώτατο σημείο!
2.Μείωσε την ένταση της κλωστής. Η κλωστή σου θα πρέπει να είναι λίγο πριν ή λίγο μετά τη μέσα (ανάλογα τον τύπο του υφάσματος)
3.Παρατήρησε τη βελόνα.Δεν θα πρέπει να έρχεται καθόλου σε επαφή με το πόδι της ραπτομηχανής σου. Ρύθμιση κατάλληλα το πλάτος του γαζιού.
4. Βγάλε τη βελόνα και δες αν η κλωστή που χρησιμοποιείς ρέει εύκολα από την τρύπα της βελόνας, αν όχι τότε το μέγεθος της βελόνας είναι μικρό!



ΣΠΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΚΑΤΩ ΚΛΩΣΤΗ
1. Πρόσεξε τον τρόπο που μαζεύεις την κλωστή στο μασουράκι σου. Πάντα θα πρέπει να γίνεται με το μασουριστικό της ραπτομηχανής σου και ποτέ με το χέρι.
2. Μην χρησιμοποιείς μπομπινάκια στην πάνω κλωστή που είναι υπερβολικά ή κακώς γεμισμένα, με αυτόν τον τρόπο χαλάνε οι ισορροπίες των κλωστών.
3. Άλλαξε βελόνα και κλωστή από την αρχή


ΣΠΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΕΛΟΝΕΣ
1. Άλλαξε βελόνα τοποθετώντας με βελόνα υψηλής ποιότητας κατασκευής.
2. Βάλε το σωστό νούμερο βελόνας ανάλογα με το πάχος και την ελαστικότητα του υλικού που ράβεις.
3.Μην τραβάς απότομα το υλικό σου γιατί έτσι στραβώνει η βελόνα και βρίσκει πάνω σε μέρη της μηχανής.

Εαν το πρόβλημά σου δεν λυθεί τότε μπορείς να φέρεις τη ραπτομηχανή σου στο κατάστημά μας :ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟ!
Καθημερινά: 9.00-2.30  -- Σουλιωτών 7 Περιστέρι
2105761100-2105713071

Κάνε μας Like στο Facebook για περισσότερα άρθρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.