ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΧΝΟΥΔΩΤΑ ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΤΕ ΥΦΑΣΜΑΤΑ;

ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΧΝΟΥΔΩΤΑ ΚΑΙ  ΑΦΡΑΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ;

Ο χειμώνας βρίσκεται στις επάλξεις....και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί η ραπτομηχανή σας να ράψει χνουδωτά και αφράτα υφάσματα. Πως μπορείτε να τη βοηθήσετε να ράψει αυτά τα υλικά χωρίς πρόβλημα ;



Καταρχάς απαραίτητο είναι το Walking Foot. Ένα καλής ποιότητας Walking Foot δημιουργεί παράλληλη κίνηση με τα κάτω δόντια της πλάκας. Συγκεκριμένα, διαθέτει τεφλόν δόντια τα οποία τραβούν το υλικό ομαλά ώστε να μην κολλάει στη ραπτομηχανή μας , να μην μαζεύετε κλωστή στο κάτω μέρος ή να μην μένουν κενά στο γαζί μας!  



Το δεύτερο πολύ σημαντικό σημείο είναι να προσέξουμε το σωστό τύπο βελόνας! Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδική βελόνα με μύτη μπύλια Νο14 για ελαστικά και πλεκτά. 



Πολύ βοηθητικό είναι να φορέσετε ειδικού τύπου αντιολισθητικά γάντια  έτσι ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο του γλιστερού και χνουδωτού υλικού . Αυτή την τεχνική ακολουθούν πάρα πολύ οι επαγγελματίες Quilters!



Το βήμα γαζιού (μήκος) πρέπει να είναι  αρκετά μεγάλο. Περίπου γύρω στο 3mm-4mm και σίγουρα να αποφύγουμε διακοσμητικά σχέδια πυκνά. Ιδανικά χρησιμοποιείστε ίσιο γαζί με μεγάλο μήκος και την ένταση κλωστής λίγο πιο κάτω από τη μέση.


Σκούπισε τις άκρες τους με ένα ηλεκτρικό σκουπάκι ή με τη σκούπα στο minimum...Είναι πολύ σημαντικό κατά τη ραφή οι άκρες να έχουν τα δυνατόν λιγότερα χνούδια , ειδικά αν πριν από τη ραφή έχει προηγηθεί κοπή!

ΌΛΑ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ 7 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Βρείτε μας στο Facebook ή καλέστε μας καθημερινά 9:00-2:30 
τηλ.2105761100-2105713071 
Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.