ΠΑΤΡΟΝ -ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΩ!!

ΠΑΤΡΟΝ -ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ  ΚΑΤΑΝΟΩ!!


Βήμα 1ο:
Όλα τα πατρόν διαθέτουν ένα έξτρα φύλλο οδηγιών.Για να κατανοήσουμε τον τρόπο που θα δουλέψουμε το πατρόν μας καθώς και τι χρειαζόμαστε για να ολοκηρώσουμε τη δημιουργία μας πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτές τις οδηγίες!


Βήμα 2ο:
Αναζήτησε μέσα στις οδηγίες το βαθμό δυσκολίας κατασκευής. Εαν είσαι αρχάρια επιδίωξε να ξεκινήσει με πατρόν που χαρακτηρίζονται ως "EASY" (εύκολα)...!

Βήμα 3ο:
Αναζήτησε μέσα στις οδηγίες τα προτεινόμενα υφάσματα -SUGGESTED FABRICS. Οι κατασκευαστές πατρόν σχεδόν πάντα προτείνουν υφάσματα που θα "δέσουν" τέλεια με το σχέδιο του πατρόν και θα επιτευχθεί η τέλεια εφαρμογή!


Βήμα 4ο:
Αναζήτησε μέσα στις οδηγίες  πόσα μέτρα ύφασμα χρειάζεστε ανάλογα με το μέγεθος που δημιουργείτε (xs , small , medium κλπ)

1yard=0.9144 meters
1 inch =2.54 centimeters

-TA ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΠΛΥΣΗ

-Για ασφάλεια καλό είναι στα υφάσματα που παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό συρίκνωσης να αγοράζουμε περίπου 10% παραπάνω ύφασματα από τις μετρήσεις.


Βήμα 5ο:
Αναζήτησε μέσα στις οδηγίες  τα υλικά που θα χρειαστείτε , πέρα φυσικά από το ύφασμά σας! Στο σημείο που αναγραφεί "NOTIONS" θα βρείτε τα υλικά που απαιτούνται όπως: ΚΟΥΜΠΙΑ-ΦΕΡΜΟΥΑΡ κλπ..

Βήμα 6ο:
Στο πατρόν θα υπάρχει επίσης φύλλο οδηγιών που θα σας δείχνει τη σωστή και την ανάποδη πλευρά του υφάσματος. Καθώς και τους τρόπους επικάλυψης των κομματιών του υφάσματος.

-Fold Line: Σημεία τσάκισης
-Stitch Line:Σημεία ραφής-γαζώματος



Βήμα 7ο:
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΩΝ 

1.Notch : Σημεία εγκοπών , που μας υποδεικνύει το πατρόν μας να κόψουμε με το ειδικό ψαλίδι για πατρόν

2.Button placement: Σημείο τοποθέτησης κουμπιού 


3.Buttonhole: Σημείο κατασκευής κουμπότρυπας


4.Test square: Τετράγωνο που μας επιβεβαιώνει κατά τη μέτρησή του , τη σωστή εκτύπωση του πατρόν μας!


5.Place on fold: Το σημείο τσάκισης.

6.Grainline: Οι γραμμές αυτές υποδεικνύουν τις "κατευθύνσεις" του υφάσματος που δουλεύεις , προκειμένου να γίνει σωστά η κοπή και ραφή του (ειδικά αν αυτό είναι ελαστικό).

7.Gather between dots : Τα κυμματιστά σχέδια μας καθοδηγούν μεταξύ των δυο τελειών να σουρώσουμε το ύφασμά μας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.