ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΡΑΠΤΙΚΗ ...ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ




Όταν έχουμε να ράψουμε ευαίσθητα και δύσκολα υλικά , ένας γρήγορος τρόπος να μην τα σημαδέψουμε με το πόδι γενικής χρήσης είναι να κολήσουμε στο κάτω μέρος σελοτέιπ. 

Για τέλειο αποτέλεσμα σε όλα τα δύσκολα υφάσματα προτίμησε το πόδι τεφλόν από ειδικό ABS σκληρό πλαστικό




Σε υλικά που τα κουμπιά μας εύκολα μπορεί να ξηλωθούν ή σε παιδικά ρουχαλάκια που τα παιδάκια μας πολλές φορές προσπαθούν να τα βγάλουν...μια έξυπνη λύση είναι όταν τελειώσουμε με το γάζωμα των κουμπιών να τα περάσουμε από πάνω δυο στρώσεις διαφανές μανό. Με αυτό τον τρόπο για πολύ καιρό θα ασφαλίσουμε τις ραφές!




Για να περάσουμε εύκολα την κλωστή στη ραπτομηχανή μας ή στη βελόνα χεριού , ψεκάζουμε με λίγη λακ. Βοηθάει στο να μην ξεφτάει και ανοίγει η κλωστή . Super ;


Βγάζεις τις βελόνες από τις συσκευασίες τους και μετά δεν μπορείς εύκολα να καταλάβεις το νούμερο και τον τύπο της; ... Σημάδεψε το κάθε νούμερο και τύπο με ξεχωριστό μανό -στο κοτσάνι της - και σημείωσε τα  σε ένα χαρτί. 


Ράβεις γλιστερά και λεπτά υφάσματα; Τοποθέτησε στο κάτω μέρος τους κατά τη ραφή ένα κομμάτι ριζόχαρτο για να τα σταθεροποιήσεις και να βοηθήσεις τη ραπτομηχανή σου να μην αφήνει βελονιές!

Φυσικά υπάρχουν ειδικά αξεσουάρ που μπορείς να βρεις στις ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ ωστε πολύ εύκολα και με επιτυχία να ράψεις τέτοια υλικά!

Κατά τη ραφή κουμπιού με το ειδικό ποδαράκι , σταθεροποίησε το κουμπί στο ακριβές σημείο με ένα κομμάτι σελοτέιπ.Στη συνέχεια με το ψαλιδάκι χούφτας αφαίρεσέ το.


Όταν έχεις να γαζώσεις καμπύλες από την ανάποδη , προτίμησε μικρού μήκους ίσιο  γαζί  και στη συνέχεια ψαλίδισε κατά μήκος της καμπύλης , σχηματίζοντας μικρά τριγωνάκια. Με αυτόν θα αποφύγεις τις παραμορφώσεις και τα ζαρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.