ΒΗΜΑ 1ο
Ξεκινώντας με μια δίδυμη βελόνα πρέπει να ρυθμίσουμε τις εντάσεις των κλωστών
Στο νούμερο 4 παρατηρούμε οτι η ένταση της πάνω κλωστής είναι αυξημένη , οπότε η δίδυμη βελόνα δημιουργεί σούρα- Συνεπώς ανάλογα με το ύφασμά μας θα πρέπει να ρυθμίσουμε σωστά , από το ρολόι, την ένταση της ανω κλωστής.
ΒΗΜΑ 2ο
Πολύ σημαντικό βήμα για να είναι όμορφο και στρωτό το δίγαζό μας είναι η κλωστή στη σαίτα και οι κλωστές στην κάθε βελόνα να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος τύπος και το ίδιο πάχος.
ΒΗΜΑ 3ο
Το πέρασμα των κλωστών είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσει η μηχανή μας να γαζώσει σωστά το ύφασμα. Από το κατάστημα που θα προμηθευτείτε τη δίδυμη βελόνα , αφού αρχικά σας επιβεβαιώσουν τη συμβατότητα της μηχανής σας στη συνέχεια θα πρέπει να σας καθοδηγήσουν για το σωστό πέρασμα (βάσει μάρκας και μοντέλου ραπτομηχανής)
ΒΗΜΑ 4ο
H επιλογή του σωστού τύπου δίδυμης βελόνας , εξαρτάται από την εργασία που θέλουμε να κάνουμε κάθε φορά - Επιλέγουμε δηλαδή το σωστό πάχος δίδυμης (π.χ Νο100/16 αν είναι τζιν) και το αντίστοιχο άνοιγμα μεταξύ των δυο βελονών (π.χ για ποδόγυρο ή λαιμόκοψη συνήθως επιλέγουμε άλλο άνοιγμα). Προσοχή- αντίστοιχα πρέπει να μας συμβουλέψει το κατάστημα αγοράς για τα συμβατά ανοίγματα δίδυμων βελονών με τη μηχανή μας.
ΒΗΜΑ 5ο
Ρυθμίζοντας τις εντάσεις των κλωστών (άνω και κάτω) μπορούμε να κάνουμε πτυχώσεις (νερβίρ) - φυσικά με το αντίστοιχο ποδαράκι νερβίρ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα