ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΜΜΑ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Πάμε να φτιάξουμε παρέα , με δικό μας πανεύκολο πατρόν κάλλυμα για καρέκλα.




Βήμα 1ο

Αρχικά μετράμε το μήκος και το πλάτος του καθίσματος της καρέκλας μας. Παίρνουμε ένα κομμάτι ριζόχαρτο σχεδιασμού και σχηματίζουμε ένα τετράγωνο με τις διαστάσεις που μετρήσαμε. Και στα πλαινά προσθέτουμε επέκταση 12cm και 4cm αντίστοιχα. Στο πίσω μέρος της καρέκλας μας σχηματίζουμε δυο κυκλάκια , λίγο μεγαλύτερα από τις κολώνες της πλάτης.  


Βήμα 2ο

Τοποθετούμε το ριζόχαρτο πάνω στο ύφασμά μας και κόβουμε το ύφασμά μας με περιθώριο ραφής 1,5cm. 

Στο πίσω μέρος θα φτιάξουμε 2 κομμάτια με πλάτος 4εκ. για την ενίσχυση των δυο κύκλων. Ακριβώς όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί. Στην κοπή των δυο επενδύσεων προσθέτουμε 1,5εκ περιθώριο ραφής , όπως κάναμε και στο υπόλοιπο ύφασμά μας!

Βήμα 3ο

Στριφώνουμε την εξωτερική πλευρά των επενδύσεων. Προσοχή με πολύ στενό στρίφωμα (την πλευρά που κοιτάει προς το εσωτερικό του καλύμματος). Μόλις τελειώσουμε με το στρίφωμα τοποθετούμε την επένδυση με την καλή της πάνω στην καλή του κεντρικού μας υφάσματος (καλή με καλή). Καρφιτσώνουμε για σταθεροποίηση και στη συνέχεια γαζώνουμε σε απόσταση 1,5 εκ από την άκρη. Στο εσωτερικό της καμπύλης κάνουμε μικροκοπές για καλύτερη εφαρμογή της επένδυσης.

Γυρνάμε την επένδυση προς την ανάποδη του υφάσματος και πατάμε με το σίδερο για να "κάτσει" η επένδυση.




Βήμα 4ο

Σε οτι αφορά το μπροστινό μέρος της καρέκλας και βάσει του 1,5 εκ. περιθώριου ραφής που αφήσαμε , καρφιτσώνουμε καλή με καλή και γαζώνουμε με εσωτερική ραφή σε απόσταση από την άκρη 1,5 εκατοστό (με πόδι καρικώματος ή κοπτοράπτη ιδανικά).


Προαιρετικά στην πίσω ένωση μπορούμε να βάλουμε κουμπάκια - φερμουάρ  - αυτοκόλλητα σκρατς - σχοινάκια κ.α

Πηγή άρθρου:idealhome.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.