10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΑΨΩ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ FLEECE



1. Μεγάλο μήκος γαζιού: Το fleece είναι ένα ελαστικό αλλά ¨παχουλό¨ υλικό το οποίο αν χρησιμοποιήσουμε γαζί μικρού μήκους είναι επικίνδυνο να παρουσιάσει παραμορφώσεις. Συνεπώς , επιλέγουμε μεγάλου μήκους ίσια γαζιά. Αντίστοιχα ,όπου χρησιμοποιήσουμε ΖΙΚ ΖΑΚ πρέπει να έχει μεγάλο βήμα. Αν λοιπόν η ραπτομηχανή μας έχει μέγιστο μήκος το 4 ,το ρυθμίζουμε περίπου στο 3,5.

2. Προσέχουμε και σημαδεύουμε την κατεύθυνση της ούγιας: Όταν δουλεύουμε με φουσκωτά και ελαστικά υφάσματα είναι πολύ σημαντικό κατά την κοπή και ένωση του πατρόν να ακολουθούμε , για όλα τα κομμάτια του πατρόν , την κατεύθυνση της ούγιας. Συνεπώς , πριν ξεκινήσουμε μαρκάρουμε με το σαπουνάκι μας τη σωστή κατεύθυνση σε όλα τα κομμάτια μας , ειδικά σε ό,τι αφορά τις ενώσεις!

3. Επιλογή έξτρα αξεσουάρ πάνω στο fleece: Η ελαστική δομή της ύφανσης του fleece δεν μπορεί να δεχτεί βαριά μοτίφ ή τρέσσες ,  πέρλες κλπ, διότι είναι επικίνδυνο , τοπικά , να παραμορφωθεί το σημείο εφαρμογής . Αν θέλουμε οπωσδήποτε να προσθέσουμε κάποιο έξτρα αξεσουάρ τότε βασική προϋπόθεση είναι η προσθήκη επένδυσης/ενίσχυσης  ανάμεσα σε αυτό και το fleece ή εσωτερικά του fleece (από την ανάποδη).



 

4. Δοκίμασε πρώτα σε ένα άχρηστο κομμάτι τις ραφές σου: To fleece δεν μπορεί να δεχτεί  περίπλοκες διακοσμητικές ραφές όπως και πολλά ξηλώματα (λόγω λαθών μας) , για αυτό φροντίζουμε πριν ξεκινήσουμε το project μας να σιγουρευτούμε ποιες ραφές και σε ποιες ρυθμίσεις είναι κατάλληλες. Επίσης , μεγάλη σημασία παίζει ο σωστός υπολογισμός των περιθωρίων ραφής , αλλά και η τεχνική επιλεκτικού ΣΤΕΝΕΜΑΤΟΣ του εξωτερικού υφάσματος (εξωτερικά του περιθωρίου ραφής).Συγκεκριμένα, αν έχω δύο υφάσματα fleece ή ένα fleece και ένα τζιν τότε ένα από τα δυο φροντίζω να το κόψω παράλληλα με το γαζί του περιθωρίου λίγο πιο στενό.  Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το καλύτερο στρώσιμο του υφάσματος από την καλή.

5.Καθαρά και κοφτερά εργαλεία κοπής & ραφής: Λόγω των χνουδιών που αφήνει το fleece πάνω στα εργαλεία κοπής , απαιτείται συχνός καθαρισμός (ειδικά στα δύσκολα σημεία). Πιο συχνό φαινόμενο όταν τα εργαλεία μας δεν κόβουν σωστά ή μασάνε το υλικό μας είναι η παραμορφωμένη κοπή των γωνιών του fleece. Με ένα πανάκι λοιπόν με οινόπνευμα φροντίζουμε συχνά να καθαρίζουμε τόσο τα εργαλεία κοπής μας , αλλά και τη ραπτομηχανή μας.



7. Τελειώματα στο fleece: Εξαιρετική επιλογή για τα τελειώματα στο fleece είναι να τα περάσουμε με κοπτοράπτη , καθώς τους δίνει αντοχή και ελαστικότητα. Επίσης μια εναλλακτική είναι το γάζωμα με ρέλι ή απλά ένα μονό γύρισμα και γάζωμα με δίδυμη βελόνα. Για παράδειγμα ρέλι σε fleece κουβερτούλα.



  

8. Αποφυγή της θερμότητας: Το fleece είναι κατά βάση πολυεστερικό ή κάποιες φορές σύμμικτο (με κύριο συστατικό τον πολυεστέρα). Αυτό το καθιστά έξτρα ανθεκτικό στις πολλαπλές πλύσεις και στα διάφορα προγράμματα πλύσης ή στεγνώματος  ΑΛΛΑ θέλει μεγάλη προσοχή στο σιδέρωμα καθότι συνίσταται να σιδερώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ιδιαίτερα  βοηθητική για το σιδέρωμά του είναι και η τεφλόν πατούσα σίδερου.



9. Πολυεστερική κλωστή ή nylon Όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στην επιτυχία του τελικού αποτελέσματος η συμβατότητα της ύφανσης του υλικού μας με την κλωστή. Συνεπώς για το fleece επιλέγουμε polyester κλωστή ή polyester σύμμικτη με nylon.



10. Μύτη μπίλια (στρογγυλή): Designe   Η βελόνα jersey είναι ιδανική για ελαστικά υφάσματα καθώς η στρογγυλή της μύτη διαπερνά με ασφάλεια τις μικρές και ευαίσθητες θηλιές της ελαστικής ύφανσης. Αν χρησιμοποιήσουμε βελόνες universal υπάρχει κίνδυνος η μηχανή μας να αφήσει βελονιές , να ξηλωθεί το γαζί μας σε βάθος χρόνου (κατά τη χρήση) ή ακόμα και τοπικά πάνω στο γαζί να υπάρχουν μικροστρεβλώσεις. Ιδανικά συνδυάζεται με Walking Foot! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.